ua en ru

Сайдик: заміна представника України в Мінську не вплине на переговорний процес

Сайдик: заміна представника України в Мінську не вплине на переговорний процес Фото: Мартін Сайдик (unmultimedia.org)

Сьогодні офіційно не обговорювалося, хто замінить Кучму на посаді представника України в ТКГ

Заміна представника від України в Тристоронньій контактній групі не повинна вплинути на переговори. Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі, передає РБК-Україна з посиланням на білоруське видання "БЕЛТА".

Відповідаючи на питання, хто замінить Леоніда Кучму на посаді глави делегації, Сайдик сказав: "сьогодні про це мова офіційно не велася".

Він вважає, що заміна представника від України не повинна вплинути на переговори, на наступному ж засіданні хтось повинен бути керівником української делегації. У цьому зв'язку Сайдік зазначив, що з Кучмою завжди в супроводі Руслан Демчен.

Нагадаємо, Леонід Кучма завершив роботу у Тристоронній контактної групи по Донбасу в Мінську. Раніше РБК-Україна повідомляло, що Кучма вважає недоцільним перенесення переговорів з Мінська.

Сьогодні в ході засідання Сайдик зробив спільну заяву з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні послом Эртугрулом Апаканом, в якому сторони закликали приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінуванню населених пунктів та пунктів пропуску.