ua en ru

Сайдик: контактна група домовилася скласти дорожню карту по звільненню полонених

Сайдик: контактна група домовилася скласти дорожню карту по звільненню полонених Фото: Мартін Сайдик

Консенсус щодо обміну полоненими досягнутий не був

Учасники тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі домовилися скласти дорожню карту щодо звільнення полонених. Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартін Сайдик, передає БЕЛТА.

"На жаль, консенсусу з цього питання (обміну полоненими, - ред.) не було досягнуто. В цілях прискорення процесу звільнення сторони погодилися розробити свого роду "дорожню карту" щодо звільнення та передачі утримуваних осіб", - сказав Сайдик.

Як повідомляється, Сайдик також підтвердив, що в ході нинішнього раунду переговорів порушувалося питання про Надії Савченко, також підгрупа з безпеки продовжила обговорення діяльності Спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

"Учасники, зокрема, обмінялися оцінками досягнень, а також викликів, що стоять перед СЦКК. Вони погодилися, що діяльність центру є корисною для просування процесу нормалізації, але потребує підвищення ефективності", - заявив він.

Також, за словами Сайдика, підгрупи з безпеки і з політичних питань провели спільне засідання, де обговорювалася проблема забезпечення безпеки при проведенні місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. Крім того, на засіданні підгрупи з політичних питань продовжилася детальна дискусія з приводу амністії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі вимагає від представників самопроголошених "республік" повні списки утримуваних полонених.