ua en ru

Сайдик: бойовики блокують гуманітарну діяльність ООН

Сайдик: бойовики блокують гуманітарну діяльність ООН Фото: Мартін Сайдик

ОБСЄ закликає Україну відкрити пункти пропуску в Луганській області

Самопроголошені Донецька і Луганська "народні республіки" блокують діяльність гуманітарних організацій ООН. Про це заявив спеціальний представник ОБСЄ в тристоронньої контактної групи по Донбасу Мартін Сайдик, передає Белта.

"Більшість міжнародних гуманітарних організацій не працюють у самопроголошених ЛНР і ДНР. Останнім часом Міжнародний комітет Червоного Хреста є єдиною міжнародною гуманітарною організацією, яка може працювати в окремих районах Луганської та Донецької областей. Всім агентствам ООН до сьогоднішнього дня заборонено там працювати. ООН не отримала дозвіл, хоча надала всю необхідну інформацію", - заявив Сайдик.

За його словами, ООН підготувала 16 тис. тонн продовольства та іншої гуманітарної допомоги, однак близько 800 вантажівок з вантажами не можуть потрапити на окуповані території.

"Ми закликаємо українську владу якомога швидше відкрити пункти пропуску через лінію зіткнення в Луганській області, щоб цей вантаж був доставлений туди, де його потребують ", - підкреслив Сайдик.

Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, в Мінську пройшли переговори тристоронньої контактної групи.