ua en ru

Савченко заявила, що могла б впізнати всіх причетних до її викрадення

Савченко заявила, що могла б впізнати всіх причетних до її викрадення Фото: Надія Савченко

Савченко уточнила, що сама вона кордон ніколи не переходила

Сьогодні, 29 вересня, в ході засідання суду у справі Савченко, на якому проходить допит самої підсудної, українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко заявила, що могла б впізнати всіх людей, які її викрадали і брали в полон. Про це повідомляє "Медіазона".

Зокрема повідомляється, що її адвокат Микола Полозов запитав Савченко, чи брала вона участь в артилерійському обстрілі, що спричинив за собою смерть журналістів Волошина і Корнелюка.

"Я і близько не брала участь у коригуванні цього вогню і в цьому обстрілі. Коли я йшла по дорозі, вогонь вівся з двох сторін артилерійський. І метрах в двохстах від мене вибухнув снаряд. До блокпоста "Металіст" я не дійшла близько 2,5 кілометрів, я бачила тільки засідку. Цей Умаров взагалі мені говорив, що журналісти потрапили під помилковий обстріл своїх же. Я взагалі не наводила ні міномети, ні гаубиці", - заявила вона.

Також Савченко уточнила, що сама вона кордон ніколи не переходила і могла б впізнати всіх людей, які її викрадали і брали в полон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що крім Савченко сьогодні проведуть допити ще 6 потерпілих.