ua en ru

Савченко про затриманих ГРУшниках: вражена, як Росія кидає своїх солдатів

Савченко про затриманих ГРУшниках: вражена, як Росія кидає своїх солдатів Фото: Надія Савченко

"Кого захищають російські військові на території іншої країни? Інтереси своєї влади? Так чому влада їх кидає?"

Українська льотчиця, нардеп Надія Савченко висловилася про ставлення РФ до своїх солдатів - затриманих у Луганській області Олександру Александрову і Євгену Єрофеєву. Фотографії листа адвокат Савченко Марк Фейгін опублікував у своєму Twitter.

"Історія двох російських військових, що потрапили в полон до українських військових на території України при виконанні скритних злочинних наказів російської влади в непроголошеній, безчесній, гібридній війні проти українського народу, вразила мене тим, як Росія кидає своїх солдатів", - написала Савченко.

Вона також зазначила, що Президенту РФ простіше підписати указ про засекречування втрат військових в мирний час.

"Президенту простіше підписати указ про нерозголошення втрат військових в мирний час, щоб приховати від російського народу, скількох синів своїх матерів він послав на вірну смерть, не піклуючись про спасіння їхніх життів. Я захищала свою землю! І в полон потрапила тому, що вирішила, що не вартий мій полон життя того хлопця, який вийшов мені назустріч захоплювати мене в полон. І не стала стріляти в нього. Кого захищають російські військові на території іншої країни? Інтереси своєї влади? Так чому влада їх кидає?", - пише Савченко.

Нагадаємо, 28 травня 2015 р. слідчий комітет РФ повідомив, що розслідування справи Савченко завершено.