ua en ru

Савченко стверджує, що свідки справи погрожують її родичам

Савченко стверджує, що свідки справи погрожують її родичам Фото: суд над Савченко (РБК-Україна)

За її словами, слідство почало "спостереження" за нею ще в 2016 році

Надія Савченко в Апеляційному суді Києва сьогодні, 22 травня, заявила, що брендовані (залегендовані - імена та посади яких не оприлюднюються) свідки справи продовжують погрожувати її рідним та помічникам. Про це Савченко заявила у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"В матеріалах справи абсолютно немає нічого, за що можна було б судить. Судді першої інстанції я сказала, що справа є політичною. Закидоном від прокуратури є те, що я втечу закордон. Я є героєм України, я є українкою, мені нема де ховатися. Далі постійно наголошують, що я можу загрожувати свідкам. Том другий справи... після того, як публічно мені були висунуті обвинувачення, до того я давала покази, де захищала свідків. Я теж була на війні, я теж 10 років прослужила. Я буду захищати й надалі свідків, я жодного разу не назву їх прізвища і посади. Брендовані (залегендовані) свідки продовжують погрожувати моїм рідним та помічникам. Не було терористичних планів, яких так боялась держава. Тепер свідки провокують на злочини мою сестру та моїх рідних. Докази цього звичайно будуть", - повідомила вона.

Савченко стверджує, що свідки справи погрожують її родичамСавченко стверджує, що свідки справи погрожують її родичам

Фото: суд над Савченко (РБК-Україна)

За її словами, слідство почало "спостереження" за нею ще в 2016 році.

"Незаконні слідчі дії велись в порушення Конституції. Свідок Березень показав, що записував мене ще в 2016 році. Слідство намагається представити все так, що дії велися по Рубану, а не по мені. Спостереження за мною було встановлено ще з червня. Я дійсно знала, що по мені працює слідча група", - додала вона.

Нагадаємо, сьогодні в суді розглядається апеляційна скарга сторони захисту Савченко. Вона заявила, що двоє адвокатів погодились представляти її інтереси безкоштовно. Зокрема, у справі залишається адвокат Шадрін.