ua en ru

Савченко зізналася, що відвідувала ДНР і ЛНР після звільнення

Савченко зізналася, що відвідувала ДНР і ЛНР після звільнення Фото: Савченко в ПАРЄ

За словами депутата, 70% місцевих жителів хотіли б повернутися в Україну

Народний депутат Надія Савченко під час виступу на Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зізналася, що нещодавно відвідувала окуповані території на сході України і зустрічалася з людьми, які тримали її в полоні. Про те повідомляє телеканал "24".

"Я була на окупованій території досить недавно і, як це не дивно, спілкувалася з тими, хто тримав мене в полоні. Люди зрозуміли, що таке Росія і з чим вони мають справу", - заявила член української делегації в ПАРЄ Савченко.

За її словами, близько 70% людей і навіть ті, які тримали її в полоні, шкодують про участь в конфлікті і хотіли б повернутися в Україну.

"В армії так званих ЛНР/ДНР командиром кожного підрозділу призначений російський офіцер і в підрозділ йдуть служити люди, тому що в цих названих та окупованих територіях бідність, і людям для того, щоб їсти, треба йти за 15 тисяч рублів служити в армію", - пояснила Савченко.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Савченко спростувала чутки про те, що нардеп намагалася потрапити в Донецьк на зустріч з ватажком "Донецької народної республіки" Олександром Захарченко.