ua en ru

Савченко не присутня на засіданні ПАРЄ, - Логвинський

Савченко не присутня на засіданні ПАРЄ, - Логвинський Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

На даний момент офіційні засідання комітетів ПАРЄ проходять в Парижі

Народний депутат Надія Савченко не присутня на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це в коментарі РБК-Україна розповів нардеп від "Народного фронту", заступник глави делегації України в ПАРЄ Георгій Логвинський.

"Я не знаю, де знаходиться Савченко, мені про це невідомо. Але в будь-якому випадку, це не засідання Парламентської асамблеї Ради Європи. В даний час проходять тільки офіційні засідання комітетів ПАРЄ у Парижі. Парламентські засідання комітетів ПАРЄ проходять не в Страсбурзі, і там пані Савченко відсутня", - заявив Логвинський.

Він також зазначив, що Савченко не є делегатом ПАРЄ.

"По-перше, Савченко звичайно, не є делегатом ПАРЄ. Більше року як вона пішла, тому що була поза квотою до тих пір, поки не була звільнена. Я не знаю, де вона, але я бачив пост (в соцмережі, - ред.), який є юридично неграмотним. З нього випливає, що людина взагалі не розуміє, де знаходиться і що робить. Наприклад, вона зазначила, що є генсек Ради Європи з прав людини, хоча у нас є тільки генсек Ради Європи або комісар з прав людини", - додав Логвинський.

Зазначимо, Савченко опублікувала у своєму Facebook документ на ім'я голови СБУ Василя Грицака, в якому зазначила, що перебуває з робочою поїздкою у Страсбурзі.

Опубліковано Надія Савченко 13 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України викликала Савченко на допит у справі щодо керівника центру "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якому інкримінують підготовку терактів.