ua en ru

Савченко пропонує провести прямі переговори з ДНР/ЛНР

Савченко пропонує провести прямі переговори з ДНР/ЛНР Фото: Надія Савченко

Савченко заявила, що готова провести прямі переговори з Захарченком та Плотницьким як нардепами від ДНР/ЛНР

Народний депутат Надія Савченко пропонує для вирішення конфлікту на Донбасі провести прямі переговори з так званими "Донецькою/Луганською народними республіками" (ДНР/ЛНР). Про це вона заявила в ефірі "Радіо-Ера".

"Потрібно переконати сусіда, що він вчинив не добре, не по-братські, як вони люблять говорити, і що йому потрібно піти", - заявила вона.


Також Савченко наголосила, що не хоче захищати Донбас кривавими методами. Натомість вона хоче "знайти порозуміння з цими людьми".

"Нам доведеться вчитися прощати...не все пробачається, але все потім вирішується і шліфується законами", - зазначила Савченко.

Так, вона пропонує три кроки для вирішення конфлікту на Донбасі. Серед яких, зокрема, й прямі переговори з Захарченком та Плотницьким, які готова провести й сама Савченко.

"Продовжити санкції проти Росії, бо ця країна ще досі не зрозуміла, що їй треба піти...Вийти на прямий зв'язок без мінських домовленостей із ДНР/ЛНР, вийти на прямий внутрішній зв'язок без третьої-четвертої сторони. Я готова до цього...Пан Захарченко і пан Плотниицький можуть позиціонуватися, з мене корона не впаде, народними депутатами від ДНР/ЛНР. Я як депутат готова з ними говорити. Та третій крок... посміхнутися один одному і все вийде", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Савченко відвідала прифронтовий Слов'янськ.