ua en ru

Савченко відмовилась від перевірки показань на поліграфі

Савченко відмовилась від перевірки показань на поліграфі Фото: Надія Савченко

Слідчі призначили судову психологічну експертизу з поліграфом

Адвокати Надії Савченко відмовилися від перевірки її показань на поліграфі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомлялось, слідчі СБУ призначили комісійну судову психологічну експертизу з використанням поліграфу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Експертизу було призначено відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства України для перевірки правдивості показань підозрюваної щодо інкримінованих їй злочинів.

"Савченко була заздалегідь повідомлена про факт, місце і час проведення психологічної експертизи з використанням поліграфу та у встановленому законом порядку отримала наявні у слідства докази, якими обґрунтовується її підозра. Натомість підозрювана у присутності експертів відмовилась брати участь у дослідженні, висунувши нові вимоги - надати їй спочатку для ознайомлення всі наявні у слідства матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат народного депутата Надії Савченко Віктор Чевгуз взяв самовідвід у справі.

Савченко і Чевгуз вже офіційно розірвали договір про надання правової допомоги, копія якого разом з договором про розірвання співпраці додається до заяви адвоката.