ua en ru

Савченко перебуває у важкому стані і не встає, - "Батьківщина"

Савченко перебуває у важкому стані і не встає, - "Батьківщина"

Український льотчиця, нардеп України від "Батьківщини" Надія Савченко перебуває у важкому стані і не встає. Про це на погоджувальній раді Верховної Ради повідомила голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні 31 день голодує Надія Савченко. Вона вже не встає, вона не реагує на обставини навколо неї, бо вона перебуває у важкому стані", - сказала Тимошенко.

У зв'язку із цим вона закликала з цього приводу заслухати 13 січня в парламенті міністра юстиції Павла Петренка та голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка. "Заслухати Мін'юст, голову СБУ, які стоять на чолі обміну полоненими", - сказала Тимошенко.

Також лідер "Батьківщини" закликала Раду розглянути ще одне звернення щодо Савченко, оскільки її життя знаходиться під загрозою.

Нагадаємо, раніше сьогодні адвокати Савченко повідомили, що вона не має наміру припиняти голодування.

Український льотчиця оголосила голодування 13 грудня 2014 р. у зв'язку з невизнанням її військовополоненою.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа.Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. На виборах в Раду 26 жовтня Савченко була обрана народним депутатом України від ВО "Батьківщина".