ua en ru

Савченко після виключення з делегації ПАРЄ має намір продовжувати міжнародні зустрічі

Савченко після виключення з делегації ПАРЄ має намір продовжувати міжнародні зустрічі Фото: Надія Савченко

На даний момент вона знаходиться в Німеччині

Прес-секретар Надії Савченко Тетяна Проторченко повідомила, що після виключення з делегації Парламентської асамблеї Ради Європи депутат продовжить міжнародні зустрічі у Європі та світі, де буде заявляти про свою позицію про події в Україні. Слова прес-секретаря передає канал "112 Україна".

Тетяна Проторченко розповіла, що Савченко зараз перебуває в Німеччині, а після повернення сама прокоментує своє виключення з делегації ПАРЄ.

"Надія попередньо вже говорила про можливість її виключення з делегації ПАРЄ і пояснювала, що вона не змінить свою позицію і буде продовжувати пояснювати на всіх майданчиках світу, Європи реальний стан речей в Україні щодо війни, корупції, політичної та економічної кризи", - зазначила Проторченко.

За її словами, на сьогоднішній день багато світових політиків запрошують Савченко на зустрічі, спілкуються з нею, хочуть через неї дізнатися про ситуацію в Україні.

"Я думаю, що Надія зможе і надалі доносити цю інформацію всьому світу. Просто питання тепер, як буде виглядати Україна. Спочатку всім світом боролися, а сьогодні виключають. Виключають за правду, яку вона говорить", - заявила Проторченко.

Нагадаємо, Верховна Рада виключила Савченко з постійної делегації в ПАРЄ. За це рішення проголосували 237 народних депутатів.