ua en ru

Савченко етапували в Ростовську область, - адвокат

Савченко етапували в Ростовську область, - адвокат Фото: Надія Савченко

Савченко відвезли з московського СІЗО

Українську льотчика Надію Савченко сьогодні, 17 липня, етапували з московського СІЗО в Ростовську область. Про це заявив її адвокат Ілля Новіков, передають "РИА Новости".

"Я приїхав в СІЗО "Матроська тиша", де містилася Савченко, і мені повідомили, що її вже відвезли", - заявив Новіков.

Раніше повідомлялося, що адвокати Надії Савченко будуть клопотати про перенесення розгляду справи з Донецька Ростовської області в Москву. Згідно із заявою Савченко, спрямованому в генеральну прокуратуру РФ, що Донецьк Ростовської області є перевалочним пунктом і базою постачання для проросійських бойовиків, які воюють на Донбасі. Відзначається, що з цієї причини неможливо забезпечити безпеку всіх учасників процесу. "Найближчим часом моїми захисниками буде подано клопотання про зміну територіальної підсудності справи на місто Москву", - йдеться в заяві, яку опублікував у своєму Twitter адвокат Савченко Марк Фрейгин.

Зазначимо, Савченко загрожує до 25 років в'язниці. У квітні 2015 р. Савченко було пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 33, п. п. "а,е,ж,л" ч. 2 ст. 105, ч. 5 ст. 33, ч. 3 ст. 30, п. п. "а,е,ж,л" ч. 2 ст. 105, ч. 1 ст. 322 КК Рф (пособництво у вбивстві двох і більше осіб, пособництво в замаху на вбивство двох і більше осіб, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб, незаконне перетинання кордону Російської Федерації).