ua en ru

Савченко: ми боролися за кожного, хто буде на волі

Савченко: ми боролися за кожного, хто буде на волі Фото: Надія Савченко

Савченко дуже емоційно говорила з журналістами

Надія Савченко, незаконно засуджена в Російській Федерації (РФ), сьогодні, 25 травня, повернулася в Україну і вперше поспілкувалася з журналістами. Про це передає кореспондент РБК-Україна з місця подій.

"Ми боролися за кожного, хто буде на волі. Якщо б люди не говорили, то політики мовчали б вічно. Спасибі всім людям. Спасибі вам всім", - сказала Савченко.

Фото: Савченко в аеропорту "Бориспіль"

"Хочу сказати спасибі тим, хто бажав мені добра, завдяки вам я вижила. Хочу сказати спасибі тим, хто мені бажав зла - я на зло їм вижила хочу сказати спасибі тим, кому було байдуже за те, що не заважали", - додала вона.

Саченко також зазначила, що герої України будуть у Верховній Раді.

"На зло російській Думі, на славу українському поряд. Верховна Рада буде складатися з людей, які того варті. Я готова померти за те, що було і за те, що буде", - додала українська льотчиця.

Савченко вибачилася перед матерями героїв, які перебувають досі в російському полоні і пообіцяла продовжувати боротися за свободу.

Фото: Надія Савченко сьогодні повернулася в Україну

Фото: Надія Савченко сьогодні повернулася в Україну

Нагадаємо, незаконно засуджена українська льотчиця Надія Савченко перебувала в полоні в Росії близько двох років, в результаті отримавши вирок до 22 років позбавлення волі. Але пізніше, президент України Петро Порошенко провів переговори з "нормандської четвіркою", де погодив умови повернення Саваченко в Україну. Цією умовою став обмін льотчиці на засуджених в Україні російських ГРУшников, помилування яким Порошенко підписав сьогодні вранці.