ua en ru

Саудівська інвесткомпанія може купити український агрохолдинг "Мрія", - Bloomberg

Саудівська інвесткомпанія може купити український агрохолдинг "Мрія", - Bloomberg Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Британський підрозділ державної Salic близький до укладення угоди про купівлю

Саудівська сільськогосподарська і тваринницька інвестиційна компанія The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co (Salic) може придбати український агрохолдинг "Мрія". Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з угодою.

Видання повідомляє, що британський підрозділ державної Salic близький до укладення угоди про купівлю Mriya Agro Holding Plc.

За даними Bloomberg, Salic в Україні обробляє близько 45 тис. га, які прилягають до земель "Мрії". Внаслідок поглинання земельний банк Salic в Україні може зрости більш ніж до 200 тис. га.

Саудівська компанія в останні роки часто заявляла про можливе розширення. У 2015 році разом з американською Bunge Ltd. вона створила спільне підприємство G3 Global Grain Group, яке набуло мажоритарну частку в компанії Canadian Wheat Board.

Нагадаємо, що 21 серпня 2018 агрохолдинг "Мрія" успішно завершив реструктуризацію боргу. В результаті реструктуризації загальна боргове навантаження "Мрії" знизилася з 1,1 млрд доларів до 309,5 млн. доларів.