ua en ru

Саудівська Аравія заявила, що готує список претензій до Катару

Саудівська Аравія заявила, що готує список претензій до Катару Фото: Адель ібн Ахмед аль-Джубейр (flickr.com/statephoto)

Катар має виконати вимогу припинити підтримку екстремізму і тероризму

У Міністерстві закордонних справ Саудівської Аравії заявляють, що готують список претензій до Держави Катар. Про це повідомляє Reuters.

"Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель ібн Ахмед аль-Джубейр заявив у п'ятницю, що список претензій у Катару в даний момент складається і незабаром буде представлений", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, Катар повинен виконати вимогу припинити підтримку "екстремізму і тероризму", які пред'являються за його словами усім світом, а не тільки країнами Перської затоки.

Адель ібн Ахмед аль-Джубейр уточнив, що пункти списку можна назвати навіть не претензіями, а "скаргами, які необхідно вирішити Катару". Він додав також, що над ними працюють, спільно з Саудівською Аравією, Бахрейн, ОАЕ та Єгипет.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив, що виступає проти ізоляції Катару з боку арабських країн.