ua en ru

Саудівська Аравія розмістила доларові бонди на рекордні 17,5 млрд доларів

Саудівська Аравія розмістила доларові бонди на рекордні 17,5 млрд доларів Фото: Саудівська Аравія побила рекорд Аргентини по розміщенню валютних бондів

Розміщення стало найбільшим в історії країн Близького Сходу і країн, що розвиваються

Саудівська Аравія розмістила дебютну емісію доларових облігацій на суму 17,5 млрд долларов, побивши, таким чином, попередній рекорд Аргентини - 16,5 млрд доларів. Про це повідомляє телекомпанія NDTV.

В результаті, як і прогнозувалося, емісія саудівських облігацій стала найбільшою в історії Близького Сходу та країн у цілому.

Як повідомляє телеканал, розміщення відбулося трьома траншами з термінами погашення в п'ять, десять та тридцять років.

При цьому прибутковість п'ятирічних облігацій, загальна вартість яких склала 5,5 млрд доларів, що становить 2,375% річних. Прибутковість десятирічних бондів (такий же обсяг випуску) встановлена в 3,25%, а прибутковість 30-літніх цінних паперів – у 4,5% (обсяг випуску 6,5 млрд доларів).

Розміщення держоблігацій пройшло в рамках оприлюдненого в листопаді 2015 року масштабного плану по зниженню залежності економіки Саудівської Аравії від цін на нафту.

Нагадаємо, вчора, 19 жовтня, світові експерти прогнозували, що дебютне розміщення доларових бондів Саудівською Аравією може стати рекордним.