ua en ru

Саудівська Аравія: наші ракети допоможуть сирійській опозиції боротися з чинним режимом

Саудівська Аравія: наші ракети допоможуть сирійській опозиції боротися з чинним режимом Фото: міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр

МЗС країни вважає, що ракети «земля-повітря» змінять співвідношення сил так само, як це сталося в Афганістані

Саудівська Аравія розглядає можливість постачання сирійській опозиції ракет "земля-повітря", заявив глава МЗС країни Адель аль-Джубейр в інтерв'ю німецькій газеті Der Spiegel.

"Ми вважаємо, що постачання ракет типу «земля-повітря» змінять розстановку сил у Сирії. Це допоможе помірній опозиції збивати вертольоти і літаки режиму, який воює з ними за допомогою хімічної зброї та здійснює бомбардування. Ракети "земля-повітря" змінять співвідношення сил так само, як це сталося в Афганістані", - пояснив аль-Джубейр.

За його словами, в цьому питанні потрібно уважно стежити за тим, щоб зброя не потрапила "в ненадійні руки". Адель аль-Джубейр також уточнив, що це рішення має бути узгоджене з учасниками Міжнародної коаліції проти "Ісламської держави".

Нагадаємо, що Саудівська Аравія перекинула військові літаки на турецьку базу Інджирлік. Після чого, Туреччина і Саудівська Аравія, почали спільні навчання військово-повітряних сил.