ua en ru

Саудівська Аравія інвестує 1 млрд доларів у компанії британського мільярдера

Саудівська Аравія інвестує 1 млрд доларів у компанії британського мільярдера Фото: Річард Бренсон (facebook.com RichardBranson)

Інвестиції підуть на розвиток, зокрема, проектів космічних польотів

Королівство Саудівської Аравії має намір інвестувати 1 млрд доларів в космічні компанії Virgin Group, які належать мільярдерові Річарду Бренсону, передає CNBC.

Згідно з контрактом, Ер-Ріяд розглядає можливість інвестувати в "партнерство в галузі космічних польотів, запуску супутників та космічних розваг", підтриманий Фондом громадських інвестицій Саудівської Аравії. Також контракт передбачає вкладення додаткових коштів у розмірі 480 млн. доларів.

"Це партнерство з Virgin Group відображає великі успіхи, які Королівство робить для нашого бачення для диверсифікованої економіки, заснованої на знаннях", - сказав у своїй заяві наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммад бін Салман аль-Сауд.

В компанії Virgin повідомили, що інвестиції "є ознакою довіри з боку міжнародного співтовариства" в трьох компаніях, які, за його словами, будуть грунтуватися на південному заході США.

"Зараз ми знаходимося всього в декількох хвилинах від Virgin Galactic, відправляючи людей в космос, а Virgin Orbit розміщує супутники навколо Землі", - сказав Бренсон.

Нагадаємо, Маск отримав дозвіл на копання тунелю в штаті Меріленд для вакуумного поїзда.