ua en ru

САП завтра повідомить судді Чаусу про підозру і попросить провести сесію Ради

САП завтра повідомить судді Чаусу про підозру і попросить провести сесію Ради Фото: судді Миколі Чаусу завтра оголосять про підозру

Прокуратура звернеться до Верховного суду, щоб той клопотав про зняття недоторканості з судді Чауса

Спеціальна антикорупційна прокуратура має намір завтра, 11 серпня 2016 року, повідомити судді Дніпровського райсуду Києва Миколі Чаусу про підозру в хабарництві, а також попросить Верховну Раду провести позачергову сесію, щоб вирішити його затримання. Про це повідомив заступник голови САП Володимир Кривенко, передає "112 Україна".

За словами Кривенка, голова САП Назар Холодницький може підписати підозру вже сьогодні після повернення з відрядження.


"Підозра вже готова... сподіваюся, що він (Холодницький, - ред.) в Латвії вичитає її, і сьогодні при поверненні підпише, і ми завтра вже повідомимо судді про підозру", - повідомив Кривенко.

Він також зазначив, що після цього САП звернеться до Верховного суду, щоб голова суду звернувся до Ради з клопотанням позбавити Чауса імунітету.

"Будемо звертатися до голови Ради, якщо буде така можливість, щоб зібрати позачергову сесію для вирішення саме цього питання", - сказав Кривенко.

Він також розповів подробиці викриття Чауса. В САП надійшла інформація про вимогу Чаусом 150 тис. доларів за рішення по пов'язаній з обігом наркотичних засобів кримінальній справі.

"Вчора після передачі грошових коштів, після прийняття рішення по справі, яке підтвердило, що дійсно суддя мав намір звільнити особу від покарання, застосувавши умовне покарання, детективами НАБУ спільно з прокурорами САП був проведений обшук, за результатами якого виявлено грошові кошти - частину в автомобілі судді, частину в тайнику", - зазначив Кривенко.

Нагадаємо, раніше глава САП Назар Холодницький розповів подробиці викриття судді Чауса.