ua en ru

САП завершила розслідування у справі "кіотських коштів"

САП завершила розслідування у справі "кіотських коштів" Фото: Назар Холодницький

За результатами досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування у справі "кіотських коштів". Про це повідомляє керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у Facebook.

Відзначають, що на даний момент відкрито стороні захисту матеріали кримінального провадження за фактом замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

"Група осіб, до складу якої входили службові особи ДП "Укрекоресурс", шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах "Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально-економічних умов" вчинили замах на заволодіння державними коштами у сумі понад 336 млн. гривень", - відзначають в повідомленні.

За результатами досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб.

Відзначають, що директору "Укрекоресурсу" Ковалю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 2 ст. 382 (невиконання рішення суду), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Новоствореними антикорупційними органами завершено досудове розслідування у «Справі Кіотських коштів» 31.03.2017 року п...

Опубліковано Назаром Холодницьким 31 березень 2017 р.

Нагадаємо, в листопаді 20016 НАБУ визначило дев'ятого підозрюваного у справі "кіотських" коштів. Ним виявився громадянин Росії.