ua en ru

САП свідомо приховує акт перевірки операцій між ОПЗ та "Нафтогазом", - Перелома

САП свідомо приховує акт перевірки операцій між ОПЗ та "Нафтогазом", - Перелома

Кабінет міністрів проводив комплексну перевірку щодо операцій з природнім газом між Одеським припортовим заводом (ОПЗ) та НАК "Нафтогаз України", проте, не знайшов там порушень і ще в березні 2016 спрямував до НАБУ відповідний акт перевірки, однак представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) свідомо приховують результати цієї перевірки і відверто маніпулюють фактами. Про це заявив перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома під час судового розгляду про обрання міри запобіжного заходу щодо нього в Солом'янському районному суді Києва.

"Була проведена перевірка податковою - і ОПЗ, і "Нафтогаз" по операціях з газом. Я знаю, що ви маєте ці документи. Там порушення незначні, і говорити, що вони якимось чином впливали на оподаткування, я не бачу сенсу", - сказав Перелома.


Він додав, що Кабінет міністрів доручив провести комплексну перевірку діяльності ОПЗ з низки питань: щодо постачальників природного газу, щодо кредиту Ощадбанку для закупівлі природного газу та щодо операції по переробці сировини.

"Було чітко з`ясовано, що ніяких порушень з операціями щодо природнього газу немає", - розповів підозрюваний.

"Я чітко знаю, що САП має цей акт, бо він був направлений Кабміном ще в березні до НАБУ. Тобто, ви маєте цей документ. Чому він не доданий тут? Має місце пересмикування фактів та приховування інформації, яка є важливою і суттєвою для суду, зі сторони обвинувачення", - зазначив Перелома під час судового розгляду.

Він також наголосив, що затримання керівників ОПЗ є спробою зірвати приватизацію підприємства.

"За збігом питання обрання мені міри запобіжного заходу відбувається сьогодні, в суботу. У той же час наступного тижня спливає термін подачі конкурсних заявок для бажаючих взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу. Тобто, з моєї точки зору, з політико-економічних причин хтось не хоче проводити чесну приватизацію та зупинити її наданням завідомо неправдивих звинувачень щодо моєї особи. Ви всі сьогодні бачили це, коли представник САП не міг надати жодного документа щодо мене. А далі вирішуйте, кому це вигідно", - підкреслив Перелома.

"Треба поцікавитись про це у НАБУ, у САП, хто їм дає такі завдання", - резюмував перший заступник голови НАК "Нафтогаз України".