ua en ru

У САП розповіли про ситуацію навколо справи про скандальну закупівлю палива Міноборони

У САП розповіли про ситуацію навколо справи про скандальну закупівлю палива Міноборони Фото: Максим Грищук (facebook.com makcum.gryshchuk)

В САП прокоментували справу про скандальну закупівлю палива Міноборони

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) визначиться з передачею в суд справи про закупівлі Міністерством оборони палива у ТОВ "Трейд Коммодіті" після отримання тексту рішення Київського апеляційного адміністративного суду на руки. Про це в коментарі "Обозревателю" сказав перший заступник керівника САП Максим Грищук, передає РБК-Україна.

"Суд апеляційної інстанції залишив рішення першої інстанції адміністративного суду в силі. Ми отримаємо повний текст рішення Київського апеляційного адміністративного суду. До кінця тижня мають передати, тоді будемо приймати процесуальне рішення по КПК - йдемо в суд чи ні. Я не хочу квапити події, через тиждень-два повідомимо", - заявив Грищук.

На питання, чи будуть оскаржувати дане рішення, Грищук відповів: "Я так розумію, що сторони однозначно будуть оскаржувати в касаційному суді, але це не зупиняє набрання рішенням законної сили".

При цьому заступник керівника САП не виключає варіанту поновлення досудового слідства для проведення повторного аудиту, але "офіційне рішення буде прийматися після отримання рішення суду".

Як відомо, у жовтні 2017 НАБУ звинуватило посадових осіб Міноборони нібито розтраті майже 150 млн гривень при закупівлі палива для потреб армії. Представники Міноборони зі своєї сторони оскаржили дії НАБУ в суді.

НАБУ 28 березня 2018 завершило досудове слідство у "паливній" справі і відкрило підозрюваним доступ до матеріалів слідства.

27 вересня адміністративний суд Києва відхилив апеляції НАБУ і Держаудитслужби у справі Міноборони. Судді прийшли до висновку, що розпочате виробництво є безпідставним.