ua en ru

САП оскаржила запобіжний захід фігурантам "справи рюкзаків"

САП оскаржила запобіжний захід фігурантам "справи рюкзаків" Фото: Олександр Аваков (УНІАН)

Фігурантам справи суд обрав запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) 6 листопада 2017 подала до Апеляційного суду міста Києва апеляційні скарги на постанови слідчих суддів Солом'янського районного суду міста Києва від 1 листопада 2017 року в кримінальному провадженні у так званій "справі рюкзаків". Про це повідомляє прес-служба САП.

Як відомо, 31 жовтня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в рамках так званої "справи рюкзаків" повідомило про підозру сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова, колишнього заступника глави МВС Сергію Чеботарю та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимиру Литвину.

Фігурантам справи суд обрав запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань.

Крім того, суд зобов'язав сина Авакова і Чоботаря здати закордонного паспорта, носити електронний браслет, а також бути в правоохоронні органи з першої необхідності. Литвина суд зобов'язав підозрюваного носити електронний браслет.

"САП вважає зазначені заходи дуже м'якими і такими, які не відповідають тяжкості кримінального правопорушення та ризиків, встановленим під час досудового розслідування", -йдеться в повідомленні.

Прокурори будуть наполягати на обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для трьох підозрюваних.

Зазначено, що дата і час апеляційного розгляду прохання уточнювати в Апеляційному суді міста Києва.

Нагадаємо, на початку листопада НАБУ показали схему розтрати коштів в так званій "справі рюкзаків".