ua en ru

В САП не пояснили чому не затримали помічника Розенблата

В САП не пояснили чому не затримали помічника Розенблата Фото САП (УНІАН)

Спецпрокуратура не аргументувала відсутності підозри у фігуранта "бурштинової справи"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відмовилася пояснювати чому не оголосила про підозру фігуранту "бурштинової справи" Роману Руденку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що журналісти звернулися до САП із запитом про хід слідства проти Руденка. У відповідь на запит журналістів в САП повідомили тільки про продовження слідчих дій.

За даними ЗМІ, САП не оголосила підозру Роману Руденку, і після 24 годин затримання його відпустили. У прокуратурі підтвердили, що підозра йому не оголошено, але не відповіли, чи відомо їм про нинішнє місцезнаходження Руденка.

На оперативному відео депутат Борислав Розенблат представив Руденка агентові Національного антикорупційного бюро (НАБУ) "Катерині" як свого компаньйона. За даними НАБУ, Руденко надав агенту на ознайомлення 100 кілограмів незаконно видобутого бурштину як демонстрацію якості каменю для нелегальної поставки більшої партії.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро опублікувало відеоматеріали з розслідування "бурштинових схем" в участі в яких підозрюється народний депутат Борислав Розенблат.