ua en ru

САП направила до суду обвинувальний акт стосовно голови Держаудитслужби Гаврилової

САП направила до суду обвинувальний акт стосовно голови Держаудитслужби Гаврилової Фото: Лідія Гаврилова (УНІАН)

Гаврилова підозрюється в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн гривень

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт стосовно голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової. Про це повідомила прес-служба САП у Facebook.

"30 березня 2018 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду складений детективами Національного антикорупційного бюро України обвинувальний акт стосовно голови Державної аудиторської служби України. Керівнику державного органу інкримінується незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації (ч.3 ст. 368-2, ст. 366-1 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Так, за версією САП, Гаврилова протягом 2015-2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 млн гривень. При цьому законність підстав набуття власності не підтверджена доказами, а їх вартість значно перевищує законні доходи чиновника.

Крім того, на думку слідства, вона внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій 2015 (більш 2,86 млн гривень) і 2016 року (більш 4,67 млн гривень). Слідство вважає, що чиновник вдалася до таких дій з метою приховування свого реального майнового стану і всього наявного у неї та членів її родини майна.

САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно голови Держаудитслужби 30 березня 2018 року прокурори Спеціалізованої...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 2 квітня 2018 р.

Нагадаємо, що голова САП Назар Холодницький раніше обіцяв, що справа Гаврилової буде передано до суду вже до кінця березня.