ua en ru

САП направила до суду справу проти головлікаря Запорізької обласної лікарні

САП направила до суду справу проти головлікаря Запорізької обласної лікарні Фото: САП (facebook.com/sap.gov.ua)

Керівник медзакладу обвинувачується у завданні збитків державі на 13 млн гривень

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) за результатами досудового розслідування НАБУ направила до Комунарського районного суду міста Запоріжжя обвинувальний акт щодо головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні, колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення лікарні та колишнього директора ТОВ "Торговельно-фінансова компанія "ЛАЗ". Про це повідомила прес-служба САП.

Зазначені особи обвинувачуються у зловживанні службовим становищем, скоєним за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні.

"Встановлено, що головним лікарем КУ "Запорізька обласна клінічна лікарня" за пособництва керівника ТОВ "ТФК "ЛАЗ" та за участі секретаря комітету з конкурсних торгів лікарні організовано проведення на порушення визначеної законом процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги типу "А" за рахунок субвенції з державного бюджету в одного учасника", - йдеться в повідомленні.

Між Запорізькою клінічною лікарнею і ТОВ "ТФК "ЛАЗ" було укладено договір, за яким лікарня придбала 26 автомобілів, комплектація та технічні параметри яких не відповідають вимогам стандартів України, і експлуатація (використання) за прямим призначенням яких не можлива, що завдало збитків на суму 13 млн гривень.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного лікаря КУ «Запорізьк...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 7 березень 2018 р.

Нагадаємо, прокуратура Києва повідомила про підозру екс-заступникові голови правління ВАТ АБ "Укргазбанк" у заподіянні шкоди на 155 млн гривень.