ua en ru

САП почала розслідування відносно глави підрозділу детективів НАБУ

САП почала розслідування відносно глави підрозділу детективів НАБУ Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Калужинський вимагав від нардепа Онищенко надати будь-які докази проти колишнього нардепа Мартиненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) розпочала досудове розслідування стосовно керівника Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Андрія Калужинського. Про це повідомляє "Громадське".

"Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою Генеральної прокуратури України 6 жовтня 2017 на виконання ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 5 жовтня в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за заявою Мартиненка про вчинення керівником Головного підрозділу детективів НАБУ кримінальних злочинів, передбачених ч 1 ст . 364 (зловживання владою або службовим становищем, - ред.), с. 1 ст. 373 (примушування давати показання, - ред.) Кримінального кодексу України. В даний час досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

Калужінскій, зокрема, він вимагав від нардепа Олександра Онищенка надати будь-які докази проти колишнього нардепа Миколи Мартиненка в обмін на закриття кримінального провадження проти нього.

Сам Онищенко підтвердив інформацію про те, що Калужинський пропонував йому припинення провадження проти нього в обмін на свідчення проти Мартиненко.

Нагадаємо, за даними на середину жовтня, детективи Національного антикорупційного бюро України здійснили досудове розслідування в 410 кримінальних процесах.