ua en ru

У САП доопрацьовують подання на нардепа Дзензерського, - Холодницький

У САП доопрацьовують подання на нардепа Дзензерського, - Холодницький Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Подання було подане ще влітку, однак ГПУ його повернула

У Спеціальній антикорупційній прокуратурі (САП) доопрацьовують подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутата Верховної Ради України "Народного фронту" Дениса Дзензерського. Про це сьогодні під час під час слухань у комітеті Ради з питань запобігання і протидії корупції заявив керівник САП Назар Холодницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"По Дзензерському дійсно було подання направлено, але прокуратура нам його повернула. Зараз доопрацьовуємо, і я думаю, питання це не завершене", - заявив Холодницький.

Нагадаємо, у липні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вніс генпрокурору Юрію Луценку на узгодження подання на зняття недоторканності з нардепа від "Народного фронту", заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Дзензерського.

"Зробив генеральному прокурору для узгодження подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дзензерського за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України", - повідомляв Холодницький.

Відзначимо, стаття 336 передбачає відповідальність за декларування недостовірної інформації.