ua en ru

Санкції США змусили РФ скасувати продаж облігацій

Санкції США змусили РФ скасувати продаж облігацій

В перші з 2014 і 2015 років Росія скасовує боргові аукціони

Американські санкції проти найбільших російських олігархів вплинули на Міністерство фінансів Росії і найбільший державний банк, які були змушені скасувати продаж облігацій. Про це розповів Тімоті Еш, головний стратег з ринків у лондонській компанії BlueBay Asset Management LLP in London, пише Bloomberg.

Зокрема, за його словами, зростання цін на запозичення змусив Росію скасувати продаж облігацій.

Це перший випадок скасування боргового аукціону в Росії після 2014 і 2015 років, коли анексія Криму Путіним призвела до погіршення відносин з США і ЄС.

"Нарешті стає очевидним, що дії Міністерства фінансів США є чинником, що змінює гру в плані оцінки ринкових ризиків Росією", - зазначив він.

"Адміністрація США чітко дала зрозуміти, що ні один російський олігарх не втече", - додав Еш.

У свою чергу можливості у Росії вживати дії у відповідь обмежені. Якщо вона націлилася на американські компанії, це пошкодило б доступу до технологій та інвестицій в той час, коли Путін намагається привернути ці компанії, сказав колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін журналістам у Москві.

В результаті, Росія може лише спробувати обмежити шкідливі наслідки - у неї є 458 млрд доларів міжнародних резервів - найбільше з 2014 року.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, США планують ввести нові санкції в відношенні від 6 до 10 російських олігархів.