ua en ru

Санкції проти Росії можуть бути продовжені на рік, - глава МЗС Литви

Санкції проти Росії можуть бути продовжені на рік, - глава МЗС Литви Фото: Лінас Лінкявічюс (flickr.com U2017EE Estonian Presidency)

Лінкявічюс зазначив, що на даний момент у питанні імплементації мінських угод прогресу немає

Глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що санкції проти Росії через невиконання мінських угод можуть бути продовжені на рік, а не на шість місяців. Про це він заявив сьогодні, 16 апреля2018 року, перед початком засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, повідомляється на сайті Ради ЄС.

Так, за словами Лінкявічюса, на даний момент у відношенні Росії введені санкції за невиконання мінських угод. Він також зазначив, що на даний момент у питанні імплементації мінських угод прогресу немає.

"Цілком можуть бути додаткові санкції (щодо РФ, - ред.) або, щонайменше, продовження на 12 місяців замість шести", - заявив він.

Нагадаємо, раніше брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомляв, що міністри закордонних справ країн Європейського союзу на зустрічі 16 квітня можуть схвалити розширення санкцій проти Російської Федерації.

Відзначимо, раніше президент Литви Далі Грібаускайте заявляла, що Литва буде продовжувати санкційну політику щодо Росії до тих пір, поки агресор не залишить окуповані території України.