ua en ru

Санкції проти Росії: Лубківський розкритикував заяву Габріеля

Санкції проти Росії: Лубківський розкритикував заяву Габріеля Фото: у МЗС прокоментували заяву Габріеля щодо санкцій (РБК-Україна)

Данило Лубківський вважає сумнівною заяву міністра закордонних справ Німеччини

Заступник міністра закордонних справ України і дипломатичний радник прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка у 2014-2016 роках Данило Лубківський розкритикував заяву міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля стосовно санкцій проти Росії.

Зазначимо, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що ЄС повинен почати поетапно скасовувати санкції проти Росії при тривалому перемир'ї на Сході України.

"Суперечлива заява міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Ґабріеля, на жаль, не витримує критики. Ми мусимо продовжувати довгострокове стримування російського агресора", - заявив він.

"Що означає поступове скасування санкцій за умов довготривалого перемир’я? Наскільки довготривалого? Йдеться про тиждень, місяць, рік чи три роки? Що означає поетапне скасування санкцій? Чи агресивна політика Росії змінилася? Ні. Чи агресор раптово поміняв свої плани? Ні. Чи відповідають такі жести довгостроковим стратегічним інтересам не лише Німеччини, а й Європейського Союзу? Також ні", - заявив він.

Лубківський також зазначив, що хотів би сприймати таку заяву як певний спосіб продемонструвати Росії перспективу відмови від агресивних планів, але його продуктивність – сумнівна.

"Я не вірю в те, що Росія змінить в реальності свої агресивні плани щодо України, Європейського Союзу, західних сусідів... (Переговорна) тактика не має заперечувати суті. Ми мусимо всі готуватися і продовжувати довгострокове стримування російського агресора, який становить загрозу не лише для сусідів, але й для світового устрою", - зазначив він.

За словами Лубківського, увесь світ зацікавлений в тому, щоб Росія стала нормальною державою. Він підкреслив, що неможливо вести примирливу бесіду "з агресором, який не має на меті здорових відносин, а має на меті агресію, має на меті корупцію, має на меті маніпуляцію, має на меті втручання в вибори та послаблення європейських інститутів".