ua en ru

Санкції проти РФ не пов'язані з голосуванням в Раді безпеки ООН щодо трибуналу, - Держдеп

Санкції проти РФ не пов'язані з голосуванням в Раді безпеки ООН щодо трибуналу, - Держдеп Фото: Президент РФ Володимир Путін

Санкції пов'язані з дотриманням мінських угод

Додатковий санкційний список проти Росії, що Міністерство фінансів США оприлюднило 29 липня, не пов'язані голосуванням за проектом резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського авіалайнера Boeing на сході України 17 липня 2014 року. Про це на брифінгу заявив представник Держдепартаменту Марк Тонер, передаю Вєдомості.

За його словами, розширення списку пов'язано виключно з роботою, яку Мінфін і Держдепартамент ведуть для забезпечення максимальної ефективності введених санкцій. Він запевнив, що з голосуванням в Раді безпеки ООН за проектом резолюції про створення трибуналу для розслідування катастрофи малазійського Boeing на Донбасі, публікація доповнень в список не пов'язана.

"Щоб забезпечити, щоб санкції були максимально сильними, потрібно постійно їх оновлювати і стежити за усуненням прогалин", - заявив дипломат.

За його словами, США вживають заходів, щоб запобігти спроби обійти введені санкції, забезпечують додаткову інформацію, щоб приватному бізнесу було простіше виконувати прийняті обмеження, а також стежать, щоб американські санкції діяли згідно з європейськими. Як часто будуть оновлюватися санкційні списки, йому невідомо, але, за його словами, це робиться періодично.

"Але треба чітко сказати: ці санкції пов'язані з дотриманням мінських угод і їх повної імплементацією. Як тільки мінські домовленості будуть повністю виконані, можна буде обговорювати скасування санкцій", - сказав він.

Нагадаємо, в ході голосування за трибуналу в Радбезі ООН Росія скористалася правом вето, за резолюцію проголосували 11 делегацій, три країни утрималися - це Китай, Ангола і Венесуела.