ua en ru

Санкції проти РФ: Швеція підтримує продовження обмежень

Санкції проти РФ: Швеція підтримує продовження обмежень Фото: Петро Порошенко

Міністр закордонних справ Швеції наголосила, що санкції проти РФ мають бути продовжені

Швеція підтримує продовження санкцій проти Російської Федерації (РФ). Про це розповіла глава Міністерства закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом у ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, співрозмовники обговорили кроки для пришвидшення реалізації домовленостей за результатами візиту Порошенка до Швеції 14 листопада.

Також Порошенко наголосив на загостренні безпекової ситуації на Донбасі та кричущих порушеннях прав людини в тимчасово окупованому Криму.

"Петро Порошенко вкотре подякував шведському уряду за непохитну позицію щодо необхідності збереження санкційного режиму проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, сторони скоординували позиції напередодні засідання Європейської Ради, що відбудеться 15-16 грудня, зокрема щодо впровадження безвізового режиму для українських громадян, ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, а також продовження санкцій проти РФ.

"Міністр закордонних справ Швеції наголосила, що санкції мають бути продовжені", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не бачить жодних аргументів на користь негайного скасування санкцій проти РФ.