ua en ru

Санкції мають суттєвий вплив на РФ, - Волкер

Санкції мають суттєвий вплив на РФ,  - Волкер Фото: Курт Волкер (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Москві навмисно висувають аргументи, що санкції не мають впливу

Через введення санкцій ситуація в Росії погіршується, адже санкції мають суттєвий вплив. Про це повідомив Спецпредставник державного департаменту США з питань ситуації в Україні Курт Волкер під час дискусії «Майбутнє України та Східної Європи: без сфер впливу та конфліктних зон» на конференції YES, передає кореспондент РБК-Україна.

«Російське керівництво вважає, що може тримати ситуацію такою тривалий час. Але росіяни і навіть можновладці розуміють, що це має болючі наслідки, не розуміють чому росіяни мають битися з українцями на полі бою. Врешті решт, ця ситуація погіршується для Росії», - повідомив Волкер.

Спецпредставник США також заперечив, що Росія могла звикнути до життя під санкціями. Він наголосив, що в РФ навмисно висувають аргументи про те, що економічні обмеження не мають жодного впливу.

«Санкції мають наслідки, вони впливають на росіян. Я знаю, що Росія навмисно висуває той аргумент, мовляв, «А нам байдуже». Ні. Відмінність є (між ситуацією в РФ до впровадження санкцій і після – ред.) Враховуючи, що Європейський союз активно над цим працює, я думаю, це велика несподіванка для Путіна. Треба і далі тримати», - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що спецпредставник держдепартаменту США з питань ситуації в Україні Курт Волкер закликав країни світу реагувати на ситуацію на Донбасі.