ua en ru

Санкції ЄС проти Кремля будуть продовжені ще на півроку, - FT

Санкції ЄС проти Кремля будуть продовжені ще на півроку, - FT Фото: високопоставлені чиновники ЄС розповіли про плани продовження санкцій проти РФ

Передбачається, що це буде останній раз, коли європейські країни продовжують санкції, у всякому разі, в повній мірі

Країни Європейського союзу, які підтримують санкції проти Росії, вирішили відтермінувати розгляд своїх вимог до саміту глав ЄС в грудні. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела в Брюсселі.

Таким чином, незважаючи на ознаки пом'якшення настроїв у деяких країн блоку, Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії ще на шість місяців.

Як пише видання, дипломати побоювалися, що питання продовження санкцій проти Росії могло викликати в найближчі два тижні запеклі суперечки між такими країнами, як Угорщина, Греція чи Італія, які хотіли б перегляду обмежень і більш войовничо налаштованими Польщею та Прибалтикою, які наполягають на продовженні обмежувальних заходів відносно Москви.


Тим не менше, найбільш "миролюбні" країни ЄС вирішили відкласти розгляд своїх вимог щодо перегляду санкцій до саміту в грудні цього року.

За словами високопоставленого дипломата, який бере участь у переговорах з питання обмежень, деякі члени Євросоюзу розглядають можливість послати "політичний сигнал" Москві про те, що політика санкцій наближається до "переломного моменту".

"Рано чи пізно нам потрібне глибоке і детальне обговорення з питання антиросійський санкцій, і я очікую, що грудень буде вірним моментом для цього", - зазначило інше джерело.

Згідно з повідомленням, згода країн на "автоматичне продовження" обмежень почасти пояснюється очікуваннями того, що "це буде останній раз, коли ми продовжуємо санкції, у всякому разі в повній мірі".

Нагадаємо, у МЗС прокоментували резолюцію Франції щодо пом'якшення санкцій проти РФ.