ua en ru

Санду має намір через Конституційний суд підтвердити своє право розпустити парламент

Санду має намір через Конституційний суд підтвердити своє право розпустити парламент Фото: Майя Санду (facebook com/presedinte md)
Автор: RBC.UA

Президент Молдови Майя Санду заявила, що підготувала звернення до Конституційного суду для підтвердження свого права розпустити парламент і провести дострокові вибори. Вона звинуватила депутатів у бездіяльності та неспроможності обрати уряд.

Про це Майя Санду оголосила в ході брифінгу, передає інтернет-видання NewsMaker.

"Якщо Конституційний суд погодиться, що є умови для розпуску, то я розпущу парламент, і ми постанемо перед судом громадян", - заявила Санду.

Вона зазначила, що з моменту відставки попереднього уряду минуло три місяці, і за цей час депутати могли вибрати новий кабінет міністрів і зайнятися нагальними справами країни.

"Але вони не роблять нічого, щоб допомогти людям, корупційні схеми продовжують процвітати, ціни ростуть, закупівля вакцин запізнюється", - додала глава держави.

За її словами, зараз депутати намагаються переконати громадян, що вони діють в їх інтересах, але парламентарії блокують всі проекти зовнішньої допомоги та захищають корумповані групи.

"Вони не шукають рішення для громадян, вони рятують тільки себе", - резюмувала Санду.