ua en ru

Сандерс перемагає на кокусах в Канзасі

Сандерс перемагає на кокусах в Канзасі Фото: Берні Сандерс перемагає в Канзасі

Якщо результат кандидата підтвердиться, то він отримає 33 голоси делегатів з'їзду

Претендент на пост президента США демократ Берні Сандерс здобув перемогу над своїм основним суперником Хілларі Клінтон в демократичних кокусах в штаті Канзас. Про це повідомив телеканал NBC.

Поки що офіційних остаточних результатів зборів партактиву в Канзасі немає. Але якщо результат Сандерса підтвердиться, то він отримає 33 голоси делегатів з'їзду.

Як повідомляється, в цю суботу демократи проводили праймеріз в штаті Луїзіана і збори партійних активів у штатах Канзас і Небраска.

Згідно з результатами попередніх первинних виборів і кокусів, Клінтон в цілому заручилася підтримкою 1 066 делегатів, а Сандерс - 432.

Але для того, щоб стати офіційним кандидатом від Демократичної партії на пост президента США, претенденту необхідно заручитися підтримкою 2383 делегатів з 4764 учасників національного партійного з'їзду в Пенсільванії, який відбудеться 25-28 липня.

Нагадаємо, сенатор від штату Техас Тед Круз перемагає свого суперника Дональда Трампа в трьох штатах з чотирьох, в яких в цю суботу пройшли праймеріз.