ua en ru

Санаторій "Юність" у Криму, де загинула дівчинка, не мав права приймати дітей

Санаторний корпус в Сімеїзі, де напередодні через обвал балкону загинула дитина, був аварійний, і там не мали права приймати дітей. Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на прокуратуру Криму.

Одна дівчинка загинула, ще одна - зі струсом мозку - госпіталізована. Стан потерпілої задовільний, проте в медзакладі вона залишиться ще на кілька діб.

Водночас в адміністрації санаторію не заперечують, що корпус був у незадовільному стані. За словами головного лікаря закладу, кілька років будівлю взагалі не експлуатували. Однак у травні сюди заселили дітей, яких за путівками приїхало на 30 більше, ніж може прийняти санаторій.

Влада Криму вже заявила, що наглядові та контролюючі служби проведуть перевірку технічного стану та безпеки всіх дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на території Криму.

У першочерговому порядку перевірки пройдуть в 15 об'єктах розміщення, які Міністерство курортів і туризму Криму не рекомендувало для відпочинку та оздоровлення громадян. У їх числі був і санаторій "Юність".

Читайте також: У Криму для розслідування трагедії в санаторії "Юність" створена міжвідомча слідчо-оперативна група