ua en ru

Санаторій "Україна" під Києвом вартістю майже 13 млн гривен повернуто державі

Санаторій "Україна" під Києвом вартістю майже 13 млн гривен повернуто державі Фото: санаторій "Україна" повернуто у держвласність

Право власності на санаторій зареєстровано за Фондом державного майна України

Державі повернуто санаторій "Україна" у Київській області, вартістю майже 13 млн гривень, який було незаконно відчужено. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Як зазначається, у 2000 році рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради визнано право власності на об’єкти нерухомого майна дочірнього підприємства санаторія "Україна" за одним із суб’єктів господарювання.


Разом з тим, прокуратура міста Ірпінь, захищаючи інтереси держави, заявила позов до суду щодо витребування з незаконного володіння 1 відділення санаторію в смт Ворзель, який суд задовольнив.

Як зазначається, 19 січня 2016 року майно 1 відділення санаторію "Україна" вартістю майже на 13 млн гривень відповідно до акту прийому-передачі передано державі в особі Фонду державного майна України.

"Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно 29.06.2016 право власності на санаторій зареєстровано за Фондом державного майна України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в санаторії "Пуща-Озерна" в Київській області відкриється табір дитячого відпочинку "Артек".