ua en ru

Samsung найближчим часом може стати постачальником смартфонів для ФБР

Південнокорейська корпорація Samsung найближчим часом може укласти контракт з Федеральним бюро розслідувань (ФБР) США на поставки смартфонів.

Південнокорейська корпорація Samsung найближчим часом може укласти контракт з Федеральним бюро розслідувань (ФБР) США на поставки смартфонів. Компанія дуже близька до вигідної угоди, передає Reuters.

Довгий головним постачальником телефонів для державних органів була компанія BlackBerry, зараз практично всі 35 тис. співробітників ФБР мають подібні гаджети. Залишається відкритим питання: чи замінять апарати Samsung смартфони BlackBerry повністю.

Читайте також: Пентагон схвалив використання гаджетів Samsung і BlackВerry

У ФБР відмовилися від коментарів, як і прес-служба компанії RIM (виробляє BlackBerry). У компанії відзначили лише, що вважають операційну систему на телефонах кращою на ринку з точки зору безпеки. "Було б справедливо запитати: як взагалі виникло питання про відмову від" золотого стандарту "безпеки, яким відрізняється BlackBerry?", - Додали в компанії.

Зазначимо, що в травні Пентагон провів зворотну операцію: Міноборони відмовилися від смартфонів Samsung і закупили апарати від BlackBerry. Також повідомлялося, що Пентагон схвалив використання апаратів обох виробників.

Samsung не перший раз лобіює укладення угод з держорганами, угода з ФБР дозволить довести безпеку гаджетів і розраховувати на контракти з банками та великими юридичними фірмами, які дбають про захищеність пристроїв зв'язку.

Також прогнозувалося, що Пентагон найближчим часом схвалить і використання техніки на базі iOS 6 від Apple.

Читайте також: Пентагон планує відмовитися від пристроїв BlackВerry на користь Apple

Всі системи зв'язку, що використовуються Пентагоном, проходять жорстку програму тестування, і на цей раз вона була запущена з метою забезпечити персоналу міністерства доступ до більш широкого спектру пристроїв, щоб кожен міг вибрати те, яке краще відповідає його уподобанням і області роботи.

Комунікаційна платформа, впевнені в Міноборони США, повинна бути незалежною від типу пристрою і його виробника. Тому американські військові хочуть протестувати апарати на різних платформах, в тому числі і на Android.