ua en ru

Samsung оснастить наступні покоління смартфонів 64-розрядними процесорами

Samsung оснастить наступні покоління смартфонів 64-розрядними процесорами. Ця заява послідувала за презентацією iPhone 5S від Apple, де встановлений процесор A7 з підтримкою 64-розрядної архітектури. 

Samsung оснастить наступні покоління смартфонів 64-розрядними процесорами. Про це повідомляє ВВС.

Ця заява послідувала за презентацією iPhone 5S від Apple, де встановлений процесор A7 з підтримкою 64-розрядної архітектури. Проте, експерт кажуть, що навряд чи цей крок принесе значну вигоду корейському виробнику, оскільки можуть виникнути пробелеми з сумісністю.

Втім, зазначають також, що підтримка 64-розрядних обчислень означає, що Samsung зможе оснащувати свої смартфони оперативною пам'яттю розміром більше 4 Гбайт, а також працювати над оптимізацією наявної архітектури, що відкриє можливість для запуску на смартфонах більш ресурсоємних додатків.

У смартфонах Samsung встановлюється ОС Android, яку розробляє Google. Google готує зараз нову версію Android 4.4 KitKat, в якій додасть підтримку 64- розрядних обчислень на системному рівні.

Майбутні смартфони Samsung c підтримкою 64-розрядних обчислень, вочевидь, будуть працювати на процесорах, побудованих на майбутній архітектурі ARMv8 64- bit. Як заявляла ARM, нове покоління процесорів Cortex-A50 з підтримкою 64-розрядних обчислень з'являться на ринку в 2014 році.