ua en ru

Samsung добиватиметься заборони на продажі нової моделі iPhone 4S від Apple у Франції та Італії

Південнокорейський виробник електроніки Samsung Electronics, провідний патентну війну з американською Apple з приводу смартфони технологій, добиватиметься заборони на продажі нової моделі популярного смартфона Apple - iPhone 4S - на ринках Франції та Італії. Samsung планує звернутися до судів Парижа і Мілана з клопотанням про накладення даних забезпечувальних заходів, передає Associated Press з посиланням на повідомлення південнокорейської компанії.
Samsung звинувачує виробника iPhone в незаконному використанні ряду запатентованих нею технологій бездротового зв'язку.
У прес-службі Samsung пояснюють, що закони Франції та Італії дозволяють заборонити продаж того чи іншого продукту ще до того, як він офіційно виводиться на ринок. При цьому Samsung вивчає можливість подачі аналогічних клопотань в інших країнах.
Напередодні Apple представила оновлену версію свого мобільного "хіта" - iPhone 4S. Нова модель має цілу низку технічних переваг перед попередником iPhone 4, проте аналітики й шанувальники продукції Apple, за загальним визнанням, чекали більшого.
Samsung стверджує, що такі продукти Apple, як iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 і iPad 2, порушують її патенти в сфері бездротових комунікацій. У свою чергу, Apple звинувачує південнокорейського конкурента в тому, що лінійка мобільних пристроїв Galaxy виробництва Samsung безсоромно копіює "яблучні" розробки.