ua en ru

У "Самопомочи" просять НАБУ перевірити факти можливої корупції секретаря міськради Дніпра

У "Самопомочи" просять НАБУ перевірити факти можливої корупції секретаря міськради Дніпра Фото: Андрій Садовий

Політсила звернулася з відповідним листом до НАБУ

Лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий повідомив, що політсила звернулася з листом в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) з проханням перевірити інформацію про можливі зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради від "Самопомочі" В'ячеславом Мішаловим. Про це Садовий сказав в ефірі на телеканалі "Еспресо".

"Знаєте, що ми зробили? Ми написали лист в НАБУ з проханням перевірити всі ці факти. Лист надіслано за підписом Олега Лаврика, депутата Верховної Ради. Ми вимагаємо жорсткого розслідування", - заявив він.

За словами лідера "Самопомочі", якщо факти корупції Мішалова підтвердяться, партія буде діяти рішуче.

"Якщо факти підтвердяться і він (В'ячеслав Мішалов, - ред.) винен – до побачення! Він не є членом партії, але він дійсно пройшов за списком "Самопомоч". Філатов запропонував йому стати секретарем міськради. Ми більше за інших зацікавлені у правді, щоб люди дізналися, хто є хто. Я дуже прошу, щоб НАБУ розібралося і дало чітку відповідь, чи є там порушення чинного законодавства", - додав він.

Мер Львова також не виключив, що історію з дніпропетровськими тендерами можуть використовувати для його дискредитації політичні опоненти. "Проти мене сьогодні будуть використовувати все, що можливо. Я готовий", – заявив Садовий.

Зазначимо, раніше на офіційному сайті "Самопомочі" вже повідомлялося про те, що голова виконавчого комітету партії, народний депутат Олег Лаврик направив звернення до голови НАБУ Артема Ситника з проханням перевірити інформацію, опубліковану в ЗМІ, про зловживання службовим становищем В'ячеславом Мішаловим.

Як писали "Наші гроші", після обрання Мішалова-молодшого депутатом міськради в 2015 році від "Самопомочі" фірма його батька виграла підряди від міськради і облдержадміністрації на більш ніж 466 млн гривень.

Крім того, повідомлялося, що оточення Мішалова без тендерів отримало 27 мільйонів на комп'ютерні мережі в школах Дніпра, а також отримало 16 мільйонів на прозорість роботи влади.