ua en ru

У "Самопомочі" будуть наполягати на оголошенні недовіри департаменту КМДА через ситуацію з "Київгазом"

У "Самопомочі" будуть наполягати на оголошенні недовіри департаменту КМДА через ситуацію з "Київгазом"

Комісія з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу буде наполягати на оголошенні недовіри департаменту комунальної власності КМДА. З такою ініціативою виступив депутат фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді Костянтин Богатов.

Він підкреслив, що питання стосується, насамперед, "неефективного управління ПАТ "Київгаз".

"Компанія - абсолютний монополіст на ринку поставок газу в Києві. "Київгаз" має мільярдні обороти і в той же час - багатомільйонну заборгованість перед бюджетом столиці, яку успішно оскаржує в судах. З іншого боку, ПРАТ з 2013 року не проводить збори акціонерів, тому не платить дивідендів, і у депутатів відсутня достовірна інформація про стан справ у компанії", - написав політик на своїй сторінці в Facebook.

По вопросу КиевгазаВчера депутатам Киевсовета наконец то удалось вытащить на Комиссию ЖКХ представителя Киевгаза. Дире...

Опубліковано Костянтином Богатовим 9 лютого 2016 р.

Костянтин Богатов додав, що "Київгаз" є акціонерним товариством, основний акціонер якого - це місто Київ, а керуючим цього майна є КМДА в особі департаменту комунальної власності.

Як наголошується в повідомленні прес-служби київської "Самопомочі", "з часів Черновецького ним керують Андрій Гудзь, його перший заступник Сергій Корнієць і заступник Микола Поворозник".

У той же час, за даними прес-служби, "керівництво компанії постійно ухиляється від запрошення депутатів комісії Київради з питань житлово-комунального господарства для отримання інформації про роботу підприємства". У "Самопомочі" підкреслили, що "тільки після ряду "наполегливих" запрошень на засідання прийшов директор державного підприємства "КиївГазЕнерджі". Це підприємство виконує функцію продажу і фактично виставляє киянам платіжки за газ, додали в прес-службі.

"Незважаючи на всі перераховані проблеми, у запропонованому Департаментом комунальної власності порядку денного зборів акціонерів відсутнє питання про зміну керівництва "Київгазу". У той же час, проблеми з "Київгазом" треба починати вирішувати з керуючого майном Департаменту комунальної власності. Якщо представники акціонерів не в змозі змусити працювати найманий менеджмент на користь акціонерів, то акціонерам спочатку треба розібратися з управителем", - підкреслив Богатов.

Як повідомили вчора ЗМІ з посиланням на джерело КМДА, оголошені позачергові збори акціонерів ПАТ "Київгаз", заплановані на 30 березня 2016, відбудуться за зачиненими дверима, без участі журналістів. За даними видання, таку вказівку перед підлеглими поставив голова правління ПАТ "Київгаз" Сергій Горовий, який є зятем народного депутата України Юрія Бойко.

На думку політолога Олександри Решмеділової, в день проведення зборів акціонерів "можливі провокації, подібні повідомлення про неправдиве замінування приміщення, у якому будуть проходити збори, участь "тітушок" та інше, що може зірвати проведення Наглядової ради".

Крім того, як повідомляли ЗМІ, якщо керівництво КМДА займе принципову позицію і внесе до порядку денного зборів акціонерів ПАТ "Київгаз" питання про виплату дивідендів ПАТ "Київгаз" в столичний бюджет, для реалізації соціальних ініціатив місто отримає додаткові кошти у розмірі десятків мільйонів гривень.