ua en ru

"Самопоміч" відновлює співпрацю з Філатовим в Дніпрі, - ЗМІ

"Самопоміч" відновлює співпрацю з Філатовим в Дніпрі, - ЗМІ

За даними ЗМІ, фракція "Самопомочиы" у Дніпровськый міськраді поступово приєднується до ініціатив мерії

Фракція партії "Самопоміч" в Дніпровській міській раді, вийшовши з промерської більшості в квітні 2017 року, поступово відновлює співпрацю з Борисом Філатовим і приєднується до ініціатив мерії в ході голосувань. Про це пише Олексій Сергієнко в своїй статті "Як Садової дрейфує до Філатова по Дніпру".

У матеріалі наводяться слова дніпровського активіста Івана Васючкова, який звинуватив місцеву "Самопоміч" в спробах розміни голосів фракції в міськраді Дніпра на ряд посад в новому департаменті, який "буде створений під керівництво фракції".

"Фракція "Самопомочі" в Дніпрі так довго кричала про продажного Мішалова і Хмельникова (колишніх членів фракції), що вже через два місяці сама обміняла свої голоси на створюваний під них департамент "енергоефективних технологій та ініціатив", - говорить активіст.

З цієї причини, зазначив він, на сьогоднішній сесії міської ради Дніпра "Самопоміч" буде голосувати за всі пропозиції більшості, у тому числі ті, "які носять явно корупційний характер".

Автор статті наголосив, що депутати з фракції "Самопоміч" в дніпровській міськраді (Юрій Акуленко, Олександр Купрієнко і Олександр Лигін) отримали в своє "розпорядження" департамент з питань енергоефективних технологій з бюджетом 4,6 мільйонів гривень.

У матеріалі, зокрема, йдеться про те, що питання створення відповідного департаменту довгий час піднімалось нинішнім керівником фракції "Самопоміч" у міській раді Дніпра Олександром Лигіним, однак "зависло" після скандалу з секретарем міськради В'ячеславом Мішаловим і виходу "Самопомочі" з більшості у міськраді.

"І ось, на останній сесії питання "раптово" вирішилось. Для цього були внесені зміни у структуру міськради, поспіхом було прийнято положення департаменту та виділено штат з 20 осіб. Після цього проблем з голосуванням щодо питань порядку денного, запропонованого більшістю, не було. Чи це не політичний хабар ціною в 4,6 мільйона гривень "принциповим" членам дніпровської "Самопомочі", про перезавантаження якої в Дніпрі так урочисто оголошували кілька місяців тому їх партійні керівники?", - пише автор.

Нагадаємо, про перезавантаження партії "Самопоміч" в Дніпрі 10 квітня 2017 року заявив народний депутат України Роман Семенуха. Заява була зроблена після скандалу з представником "Самопомочі", секретарем Дніпровського міської ради В'ячеславом Мишаловым.

Як повідомлялося, з переходом Мішалова на нову посаду фірми його батька отримали з міського бюджету більш ніж півмільярда гривень на ремонтні та будівельні роботи в місті, включаючи скандальну реконструкцію Набережної Дніпра за 56 млн гривень, а також капітальний ремонт Центрального мосту через річку Дніпро за 178 млн гривень.

Так, "Самопоміч" організувала внутрішньопартійну комісію. Згідно з її рішенням, з фракції у міськраді виключили бізнес-партнерів Мішалова та Хмельникова. Зокрема, Хмельникова позбавили партквитка, а також посади голови дніпровського осередку "Самопомочі". Лідером місцевого осередку був призначений Андрій Товстих, а депутат міської ради від "Самопомочі" Олександр Лигін був уповноважений керувати замість Мішалова фракцією, що скоротилася до трьох осіб, зазначає автор статті.

Крім того, "Самопоміч" поставила в міськраді питання про позбавлення депутатських мандатів Мішалова та Хмельникова.

"Втім, профілатівська більшість абсолютно прогнозовано цю затію провалила, продемонструвавши досить високий рівень толерантності до корупційних історій на кшталт кейса Мішалова", - підкреслив автор матеріалу.