ua en ru

"Самопоміч" подає в суд на ЦВК за зрив виборів до райрад Києва

"Самопоміч" подає в суд на ЦВК за зрив виборів до райрад Києва Фото: Сергій Гусовський

Депутати Київради завтра проведуть акцію протесту з вимогою призначити вибори

Фракція "Самопоміч" у Київській міській раді подає до суду на Центральну виборчу комісію за бездіяльність у забезпеченні проведення виборів до райрад Києва 27 березня 2016 року. Про це на брифінгу повідомив глава фракції в Київраді Сергій Гусовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЦВК не виконує своїх функцій...Вона повинна забезпечити безперервний хід виборів...Вона бездіяльна. З цього приводу ми будемо звертатися до суду з позовом щодо бездіяльності ЦВК", - заявив Гусовський і зазначив, що розраховує на підтримку інших фракцій у столичній міській раді.

За словами секретаря фракції "Батьківщина" в Київраді Тетяни Меліхової, влада намагається скасувати вибори до столичних районних рад, тому що згідно з чинним законодавством обрані киянами голови районних рад повинні бути призначені головами столичних райдержадміністрацій.

Депутати повідомили, що вже завтра під Київським адміністративним судом відбудеться акція протесту з вимогою призначити вибори до райрад у Києві.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суду Києва ухвалив рішення про скасування виборів до районних рад. Повідомлялося, що ЦВК оскаржить заборону суду на проведення виборів райрад у Києві.