ua en ru

"Самопоміч" звернеться до СБУ та НАБ через тиск на Семенченка

"Самопоміч" звернеться до СБУ та НАБ через тиск на Семенченка Фото: Семен Семенченко

За словами Семенченка, його хочуть звинуватити у викраденні людей та погрозах начальнику поліції Кривого Рогу.

Партія "Самопоміч" звернеться до Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро України у зв'язку з тиском на народного депутата Семена Семенченко. Про це журналістам у комітетах парламенту повідомив сам народний депутат, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, щодо депутата ведуться негласні слідчі дії по справі, яка розслідувалась ще рік назад.

"З порушенням закону про статус народного депутата України, Конституції, регламенту Верховної Ради і Кримінально-процесуального кодексу слідчими Генеральної прокуратури, а саме військової прокуратури ведуться негласні слідчі дії стосовно мене по тим же самим епізодам,які вже були розглянуті нормальними, чесними, патріотичними слідчими Генпрокуратури ще рік тому",- розповів Семенченко.

За словами депутата, йому стало про це відомо від бійців батальйону "Донбас", командиром якого він був. Їм погрожували арештом у випадку, якщо останні не погодяться свідчити проти нього.

"Ми сьогодні звернемось в НАБУ і СБУ з заявою по відношенню генпрокурора Шокіна і головного військового прокурора Матіоса. Я впевнений, що подібні дії, незаконні щодо народного депутата України,не могли би бути здійснені, якби не було погодження зверху",- додав Семенченко.

За словами нардепа, зокрема, його хочуть звинуватити у викраденні людей та погрозах начальнику поліції Кривого Рогу.

"Викрадення людей, погрози начальнику поліції Кривого Рогу. По справам, по яким примушують хлопців давати на мене показання - це взагалі, починаючи від убивств і закінчуючи не зрозуміло чим. Все це наче за період 2014 року",- зауважив Семенченко та додав, що хлопці з батальйону "Донбас" відмовилися свідчити проти нього.

Крім того, Семенченко розповів, що винними у жертвах під Іловайськом є керівник Генерального штабу та його заступник.

"Чому півроку не передається справа повністю розслідувана по Іловайську в суд? Чому замість передачі цієї справи до суду, як обіцяв головний воєнний прокурор, він почав розслідувати обставини, починаючи від Криму, закінчуючи Дебальцевим. А незабаром він сказав, що передасть все це в ДБР (Державне бюро розслідувань - ред.) і розслідування призупиниться",- сказав нардеп.

Він пояснив, що справу по Іловайську можуть закрити, тому що винними у жертвах є керівник Генштабу та його заступник.

"Винні у цьому люди займають надто високі посади - від начальника Генштаба - це його заступник і ті, хто стоїть за ними",- додав він.

Нагадаємо, депутат ВР Єгор Соболєв заявляє, що прокуратура зібрала томи справи проти нардепа Семена Семенченко.