ua en ru

"Самопоміч" назвала затримання Корбана спробою повернутися у часи політрепресій Януковича

"Самопоміч" назвала затримання Корбана спробою повернутися у часи політрепресій Януковича Фото: Геннадій Корбан

У партії висловили протест проти вибіркового правосуддя

Обшуки у депутатській приймальні народного депутата України Бориса Філатова та затримання його колеги по партії "УКРОП" - спроба повернути Україну в часи політичних репресій Віктора Януковича. Про це йдеться в повідомленні політичної партії "Самопоміч".

У партії висловили протест проти вибіркового правосуддя, і вважають, що правдивими мотивами затримання є політичне переслідування.

"Ми категорично проти вибіркового правосуддя. Ті факти, на підставі яких сьогодні звинувачують Геннадія Корбана були відомі і суспільству, і органам правопорядку давно. Діяльність, за яку необхідно було карати, залишилася непоміченою прокуратурою і безкарним в очах суспільства. Проте, лише тепер, коли Геннадій Корбан став членом політичної партії, яка виступила з різкою критикою дій Президента, його минуле стало підставою для арешту" - повідомляє прес-служба "Самопомочи".

"Самопоміч" вимагає від Президента України, прем'єр-міністра, колег по парламенту - негайно звільнити Генрокурора і забезпечити призначення незалежного наступника, який почне здійснювати правосуддя по відношенню до всіх корупціонерів і зрадників України.

Нагадаємо, в суботу вранці народний депутат Борис Філатов повідомив про те, що СБУ затримала дніпропетровського бізнесмена, голову партії КРІП і екс-кандидата в мери Києва Геннадія Корбана. За словами Філатова, затримання Корбана супроводжувалося масовими обшуками у членів КРОПУ. У свою чергу в СБУ заявляють, що проводять масштабну спецоперацію в Дніпропетровську.