ua en ru

"Самопоміч" припускає вихід з коаліції в Раді

"Самопоміч" припускає вихід з коаліції в Раді Фото: Єгор Соболєв

Фракція завтра проведе консультації про перехід в опозицію

Фракція "Самопоміч" припускає вихід з коаліції у Верховній Раді, а завтра, 5 листопада, політсила проведе чергову дискусію про перехід в опозицію. Про це журналістам повідомив нардеп від "Самопомічі" Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра у нас буде чергова дискусія у фракції про перехід в опозицію. Я особисто вважаю, що з таким Президентом, прем'єр-міністром нам не вдасться створити ефективний уряд", - повідомив Соболєв.

Він пояснив, що причиною таких дій є відсутність належної співпраці всередині коаліції і співробітництво пропрезидентської фракції БПП з "Опозиційним блоком".

"В опозицію по-справжньому", - додав він і уточнив, що, якщо таке рішення буде прийнято, "Самопоміч" дійсно вийде з коаліції.

Лідер фракції Олег Березюк підтвердив плани обговорити питання виходу з коаліції.

"Завтра поговоримо. Коаліція не є такою ефективною, якою нам би хотілося. Ми будемо робити все, щоб вона стала більш ефективною", - підкреслив Березюк.

Крім того, Березюк повідомив про заяву Арсенія Яценюка про те, що "Народний фронт" також може вийти з коаліції у разі відставки прем'єра.

"Він (Яценюк, - ред.) висловив таку гіпотезу",- розповів Березюк.

Нагадаємо, раніше в "Самопомічі" говорили, що наступні затримання будуть їх фракції.